Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

kostis choice 14/01/12



Σαββατο-βραδιάζει, χρόνο έχετε, κρύο κάνει, χαλαρώστε ;-)

23 σχόλια:

  1. Καλά κρατάει το ίσο,για διαλογισμό είναι τούτο:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε, και εσύ δεν είσαι μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνώμη, παιδιά, αλλά πόσο συναρπαστική είναι μια μονότονη επανάληψη ενός θέματος για 17 και πλέον λεπτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνωμη αλλα αυτο που λες μου φαινεται ακυρο εξ ορισμου.

      Διαγραφή
    2. Εμένα μου φαίνεται πως η επανάληψη αυτή λέγεται άποψη.

      Διαγραφή
    3. εντάξει, δεν είναι και όλα για όλους, τι να κάνουμε...

      Διαγραφή
  4. @Δημοσσ: Τι εννοείς "άκυρο εξ ορισμού"; Αναφέρεσαι μήπως στο "μονότονη επανάληψη"; Γιατί κάθε τραγούδι ή μουσική σύνθεση συνήθως έχει ένα βασικό θέμα που επαναλαμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δηλαδη το προβλημα ειναι η διαρκεια? αν επαναλαμβανεται 3 λεπτα μπορει να ειναι συναρπαστικο αλλα αν επαναλαμβανεται για 17 λεπτα, δεν μπορει??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ακριβολογούμε κιόλας, υπάρχει λόγος συνήθως για την διάρκεια της όποιας επανάληψης. Κάποια επαναμβανόμενα θέματα θέλουν 2' και κάποια άλλα 62' για να πετύχουν το στόχο τους, στα αυτιά & στον εγκέφαλο του ακροατή. Όπως και σε άλλα ακούσματα υπάρχει λόγος που θέματα εναλλάσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Απλά είναι τα πράγματα, μας κάνει ή δεν μας κάνει, αλλά πάντα να έχουμε στο νού μας πως ο μουσικός, 99% κάτι προσπαθεί να πετύχει χρησιμοποιώντας ΚΑΙ την διάρκεια των θεμάτων ως εργαλείο.

      Διαγραφή
  6. @Δημοσσ: Και για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται ότι υπάρχουν κομμάτια (ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους), ακόμα και ολόκληροι δίσκοι, που βασίζονται στην επανάληψη και είναι συναρπαστικοί. Με το συγκεκριμένο, εγώ δεν "κόλλησα". Αλλά αυτά είναι γούστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν παιζει παρεξηγηση, κουβεντα κανουμε αλλα την αντιφαση στα λεγομενα σου την καταλαβες? το αρχικο σου σχολιο ηταν μια γενικευση του τυπου "πόσο συναρπαστική είναι μια μονότονη επανάληψη ενός θέματος για 17 και πλέον λεπτά;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ότι η διατύπωσή μου δεν ήταν σωστή. Το τραγούδι, ας πούμε, του Tricky που πόσταρε χθες η Δέσποινα το βρήκα συναρπαστικό. Απλά, δεν ήθελα να χαρακτηρίσω το συγκεκριμένο κομμάτι για να γίνω πιο σαφής.

      Διαγραφή
    2. δεν καταλαβαινω ομως γιατι δεν ηθελες να χαρακτηρισεις το κομματι μεσα απο το δικο σου πρισμα/φιλτρο και γουστο για την μουσικη και αντ'αυτου προτιμησες να κανεις μια ευκολα παρεξηγησιμη γενικευση! προσωπικα γουστα δεν παρεξηγουνται εδω μεσα! εδω καποιος εβαλε απαραδεκτο στο "Communication breakdown" και δεν ανοιξε ρουθουνι χαχαχ!!!

      Διαγραφή
    3. @Canaille: γιατί να μην το χαρακτηρίσεις; Προτιμότερο δεν είναι από το να γράφεις άστοχες γενικεύσεις; Πες το, δεν δαγκώνουμε, αλλά καταρχήν πες μας και κάτι όταν σου αρέσει ένα κομμάτι. Όπως κάνουμε -σχεδόν- όλοι εδώ μέσα δηλαδή. Γι'αυτό υπάρχει ένα τέτοιο blog, to know us better, αλλά όχι μόνο μέσα από τις αναρτήσεις μας, δεν φτάνει. Αλλιώς, χέστηκε ο ένας -ιδίως όταν παίζει σοβαρή διαφορά γούστου- για το post του άλλου και δεν επιτυγχάνεται τίποτα θετικό έτσι.

      Διαγραφή
    4. @Δημοσσ...: Διόρθωση: "Πόσο συναρπαστική είναι μια μονότονη επανάληψη ενός ανέμπνευστου και βαρετού θέματος για 17 και πλέον λεπτά;" Όσον αφορά τα "απαράδεκτα" και "αδιάφορα": Προσωπικό μου κόλλημα (βίτσιο, αρχή, όπως θέλει κάποιος να το πει) στο blog είναι, αν κάποιο τραγούδι το βρίσκω αδιάφορο ή απαράδεκτο, να μην το "βαθμολογώ". Επίσης, επειδή το blog είναι ένας ελεύθερος χώρος διακίνησης μουσικής και ιδεών, είναι αναμενόμενο να "βαθμολογούν" και άγνωστοι επισκέπτες ύμνους όπως το "Communication Breakdown", και όχι μόνο.
      @kostis: Να μια καλή ιδέα για το επόμενο βιβλίο του Ζαμπούνη: το savoir vivre του "σωστού" blogger...

      Διαγραφή
    5. χα χα χα... πολύ καλό! Και πως θα λέγεται το βιβλίο; "Τον Κανάγια κι'αν τον πλένεις, τον Ζαμπούνι σου χαλάς";

      Διαγραφή
    6. χαχαχ... α να χαθεις... εφτυσα το τσαι μου στο πληκτρολογιο!!!

      Διαγραφή
    7. Από την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ :-P

      Διαγραφή
    8. @kostis: Φανταστικός ο τίτλος! Χα χα χα...

      Διαγραφή
  8. Χαχαχαχαχα... Κι αν έπινα τσάι στο πληκτρολόγιό μου θα το είχα φτύσει κι εγώ!

    Να τα κρατάμε αυτά ρε παιδιά κάπως...χαχαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Spoiler: ο κεντρικός χαρακτήρας θα λέγεται Karlaille Pilkington!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την παρουσιαση του βιβλιου,που θα λαβει χωρα στο βιβλιοπωλειο-τειοποτειο "Παιωνια" την ερχομενη Πεμπτη,θα συντονισει η Λιανα Κανελλη.

      Διαγραφή