Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Song Of The Day 17/03/2012

Μετά από πολύ καιρό είμαι πάλι εδώ! Όλο αυτό το διάστημα, ξέρετε ότι είχα δουλειά αλλά βρήκα όμως και την ευκαιρία να μελετάω ξανά κιθάρα. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος γιατί είναι κάτι που το είχα αφήσει πίσω λόγω του γνωστού προβλήματος με το χέρι αλλά και τεμπελιάς. Βέβαια με τη μελέτη δεν έχω χρόνο ούτε να ακούω μουσική, πέρα από το iPod στο τρένο, αλλά ούτε και να σουλατσάρω στο blog. Τα νέα όμως τα μαθαίνω μέσω Κατερίνας!

St Patricks Day σήμερα και είπα να τιμήσω αυτή τη Διονυσιακή, για μένα, ημέρα. Πρώτο τραγούδι είναι το The Walrus από τους πολυαγαπημενους μου Lunasa. Είναι από το δίσκο The Kinnitty Sessions. Στην κομητεία Offaly και κοντά στην πόλη Birr βρίσκεται το Kinnitty Castle. Στο υπόγειο είναι το περίφημο Dungeon Bar, στο οποίο γίνονται διάφορα sessions από Ιρλανδούς μουσικούς. Είχα την τύχη να βρεθώ εκεί το 2008 και πέρα από τους ενοχλητικούς ιρλανδέζικους γάμους, είχα την τύχη να ακούσω εκπληκτική μουσική!
SLAINTE!
ΥΓ: Το τελευταίο κλιπ είναι για να πάρετε μια ιδέα με τι ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Ο Jerry Donahue είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!! Ο τρόπος που κάνει την κιθάρα να ακούγεται σαν Pedal Steel είναι μοναδικός! Ούτε B-Bender, ούτε G-Bender, μόνο string bending. Σκέφτομαι πόσες μα πόσες ώρες πρέπει να έφαγε μελετώντας για να τελειοποιήσει αυτήν την τεχνική!





1 σχόλιο:

  1. Που'σε ρε κιθάραμαν; Χαίρομαι που το'χεις ρίξει στην μελέτη και δεν ακούς μουσική, δεν υπάρχει λόγος να ζοριζόμαστε με πράγματα που δεν το έχουμε ;-P
    Slainte!

    ΑπάντησηΔιαγραφή